Cermin Mata Photochromic

Cermin Mata Photochromic: Photochromic dibuat dengan molekul khas yang bertindak balas kepada cahaya UV.

Cermin mata hitam Photochromic, juga dikenali sebagai kanta peralihan, ialah cermin mata yang menyesuaikan secara automatik kepada keadaan cahaya yang berubah-ubah apabila terkena cahaya matahari.

Bagaimana Cermin Mata Hitam Photochromic berfungsi?

Cermin mata hitam photochromic dibuat dengan molekul khas yang bertindak balas kepada cahaya UV. Apabila sinaran UV mengenai kanta, molekul ini mengalami tindak balas kimia yang menyebabkannya menjadi gelap. Proses ini boleh diterbalikkan, membolehkan kanta kembali ke keadaan jelas apabila cahaya UV tidak ada lagi.

Untuk Apa Kanta Photochromic Digunakan?

Kanta Photochromic sesuai untuk orang yang perlu memakai cermin mata sepanjang masa. Dua tujuan utama kanta photochromic adalah untuk melindungi mata anda daripada cahaya UV dan untuk menghapuskan keperluan untuk sepasang cermin mata hitam preskripsi yang berasingan.

Kanta memberikan perlindungan lengkap daripada sinaran UVA dan UVB pada setiap masa. Ciri perlindungan ini tidak bergantung pada sama ada kanta jelas atau gelap pada bila-bila masa.

 

@Eyemantra Images
Bagaimanakah Cahaya UV Boleh Merosakkan Mata Anda?
Anda berulang kali terdedah kepada cahaya UV sepanjang hayat anda, terutamanya dalam bentuk cahaya matahari. Sepanjang hayat anda, cahaya UV boleh merosakkan mata anda dan kulit di sekelilingnya. Ini bermakna penting untuk melindungi mata anda dengan menggunakan produk seperti kanta Photochromic.

Kenapa harus beli Kanta Mata Photochromic?

Perlindungan mata: Kanta Photochromic menawarkan perlindungan UV 100%, melindungi mata daripada sinaran UV yang berbahaya. 

Keselesaan: Kanta peralihan memberikan pengalaman tontonan yang selesa dengan mengurangkan silau dan meminimumkan ketegangan mata. 

 Kos efektif: Cermin mata ini sangat mudah dibawa kerana anda tidak memerlukan cermin mata yang berbeza untuk keadaan pencahayaan yang berbeza.

 

Melabur dalam cermin mata hitam photochromic menghapuskan keperluan untuk membeli cermin mata hitam preskripsi berasingan atau membawa berbilang pasang cermin mata. Ini boleh menjimatkan wang dalam jangka masa panjang. Cermin Mata Photochromic telah menjadi semakin popular kerana kemudahan, perlindungan mata, keselesaan, gaya dan keberkesanan kosnya. Pilihan cermin mata adaptif ini menawarkan penyelesaian praktikal untuk individu yang memerlukan pembetulan penglihatan dan ingin menikmati faedah cermin mata hitam tanpa perlu menukar antara pasangan yang berbeza.

Boleh dapatkan Cermin Mata Photochromic di Dr.Specs yang berhampiran anda!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.