Trend Cermin Mata Korea : Panduan mengenai bingkai cermin mata Korea yang bergaya di Malaysia.

Trend Cermin Mata Korea : Panduan mengenai bingkai cermin mata Korea yang bergaya di Malaysia.Jika anda peminat K-drama, kemungkinan besar anda perasan cermin mata ala Korea. Di Dr.Specs ada lebih 2000 design bingkai cermin mata korea dan ia semakin popular dikalangan golongan remaja zaman sekarang. Anda tidak boleh menafikan bahawa cermin mata Korea telah mengambil alih status fesyen tertentu.

Apa itu Cermin Mata Korea?

Kebanyakan orang Malaysia suka cermin mata bulat hari ini dengan populariti drama Korea. Bingkai logam bulat dengan rim sempit licin kelihatan agak cantik pada hampir semua jenis bentuk muka. Oleh itu, nama cermin mata Korea menjadi popular pada zaman sekarang.

 

Kenape Cermin Mata Korea Popular?

Populariti cermin mata gaya Korea boleh dikaitkan dengan beberapa faktor. Yang pertama, mereka kini merupakan tambahan yang bergaya. Cermin mata gaya Korea dianggap sebagai pilihan kontemporari dan bergaya di Korea dan Malaysia, di mana memakai cermin mata sering dianggap sebagai fesyen dan trend. Kedua, orang dalam masyarakat moden akan lebih terdedah kepada produk elektronik; ia didakwa bahawa cermin mata boleh melindungi mata daripada kesan negatif cahaya matahari.

 Bagaimanakah Cermin Mata Korea Kelihatan pada Wajah yang Berbentuk Bulat?

Pemerhatian mendalam mendedahkan bahawa bentuk muka bulat biasanya bersaiz kecil dan dibahagikan kepada bahagian yang sama antara dahi, pipi dan dagu. Cermin mata bulat Korea tidak kelihatan bagus pada muka bulat. Baki pusingan atas pusingan agak terkeluar. Sebaliknya, mana-mana bingkai berbentuk geometri seperti segi empat sama, heptagon atau oktagon kelihatan hebat pada muka berbentuk bulat. 

 

Bagaimanakah Cermin Mata Korea Kelihatan pada Wajah yang Berbentuk Segi Empat?

Orang yang mempunyai muka berbentuk segi empat sama mempunyai tepi bersudut dan bingkai bulat memberikan kesan yang tenang kepada mereka. Gaya kaca Korea nampaknya melarang pada bentuk muka ini. Cermin mata Korea bulat pada muka empat segi memberikan rupa mesra dan riang yang mengimbangi personaliti dan penampilan si pemakai dengan baik. Mereka membantu anda kelihatan pintar dan menakjubkan.

 

Bagaimanakah Cermin Mata Korea Kelihatan pada Wajah yang Bujur dan Berbentuk Panjang?

Bentuk muka Oval mempunyai dahi yang lebih luas dan dagu yang runcing. Bentuk muka sedemikian sesuai untuk memakai mana-mana cermin mata sama ada bulat, segi empat sama, atau sebarang bentuk geometri lain. Jika anda mempunyai wajah berbentuk bujur, kemudian gunakan mana-mana bentuk dan ia memberikan anda rupa yang menarik. 

Begitu juga, jika muka anda panjang, maka anda harus menggunakan kanta yang lebih besar supaya ia dapat menutup bahagian atas mata anda dan mengimbangi ruang muka. Selain itu, orang yang mempunyai muka berbentuk panjang harus memilih bingkai yang lebih tebal daripada yang nipis seperti cermin mata Korea. Jadi, cermin mata Korea bukan untuk muka yang panjang.

 

 

 

Tips untuk Memilih Cermin Mata Korea Yang Sesuai.

Jika anda fikir cermin mata Korea sesuai dengan potongan muka anda, terdapat pelbagai pilihan yang tersedia di pasaran dalam talian dan luar talian. Bukan itu sahaja, cermin mata Korea datang dalam pelbagai warna dan bentuk yang boleh anda pilih. Jadi ya! Pilihan menjadi sukar tetapi terdapat pelbagai cara yang boleh membantu anda dalam memilih yang terbaik untuk penggayaan mata anda untuk nampak lebih menarik.

 

Kesimpulannya, budaya cermin mata di Korea bukanlah sesuatu yang baru lagi. Namun begitu, ia adalah salah satu industri yang paling membangun dan masih berkembang dari segi kuantiti dan juga kualiti. Orang Korea telah membuktikan kepada kita bagaimana gaya hidup yang berkembang boleh bertukar menjadi budaya yang menakjubkan. Budaya fesyen Korea yang maju telah berjaya menarik perhatian dunia cermin mata. Mereka telah menunjukkan kepada kita bahawa memakai cermin mata boleh menjadi bergaya dan kelihatan tampan juga!

 

Ingin menggayakan cermin mata anda dengan Cermin Mata Korea?

Bentuk muka, warna kulit, tujuan, gaya hidup dan kuasa memainkan peranan penting dalam menentukan jenis bingkai yang sesuai dengan anda. Di Dr.Specs ada lebih 2000 design bingkai yang anda boleh pilih untuk reka bentuk yang sesuai untuk anda. Jom datang ke Dr.Specs yang berhampiran anda!

Back to blog